Η Ιατρός

Η βιοπαθολόγος Σοφία Σχοινά-Σαμπανιώτη γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1978. Εϊναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (έτος 2003) Ειδικεύτηκε για 1,5 έτος στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ακολούθως στην  Βιοπαθολογία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, από όπου και έλαβε το 2010 τον τίτλο της ειδικότητας της Ιατρικής Βιοπαθολογίας (ειδικότητα που αντικατέστησε τη Μικροβιολογία).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, αλλά και μετά, παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας.

Από το καλοκαίρι του 2012 διατηρεί ιδιωτικό εργαστήριο στη Ναύπακτο.

Το εργαστήριο λειτουργεί από τον καλοκαίρι του 2012 σε ιδιόκτητο χώρο επί της οδού Ιλ.Τζαβέλλα 85. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας  τεχνολογίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, ώστε να εκτελούνται όλες οι εξετάσεις με τη μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα. Για την εξασφάλιση της ποιότητας διενεργείται εσωτερικός ποιοτικός έλεγχος και το εργαστήριο συμμετέχει σε προγράμματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου .  Επίσης τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο εξετάσεων και ασθενών, προκειμένου να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία και να είναι δυνατή η επανεκτύπωση παλαιών εξετάσεων, αν έχουν χαθεί.